شماره 234 هفتهنامه پنجره با واکاوی دلایل کمپین اعتراض به سگکشی، تحولات یمن و سردرگمی آلسعود و بررسی اندیشه سیاسی سهروردی منتشر شد.
هفتهنامه پنجره در شماره 234 خود، در پروندههای ویژهای به بررسی ابعاد تجاوز عربستان سعودی به یمن، اظهارات معاون اول رئیسجمهور در نشست حزب کارگزاران سازندگی در مورد انتخابات مجلس دهم، وقایع اخیر مرتبط با سگکشی در شیراز و اندیشه سیاسی شیخ شهید پرداخته است.
سرمقاله
سرمقاله این هفته پنجره را فریدالدین حدادعادل نوشته در آن به بررسی دلایل و جوانب تعطیلی حج عمره پرداخته و انتقاداتی را نسبت به عملکرد ضعیف دولت در رابطه با تعرض به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده وارد کرده است. وی همچنین در سرمقاله خود، نسبت به بروز ایدههای ناسیونالیستی و تند شدن لحن ضدعرب در ایران هشدار داده است.
کمپین اعتراض به سگ کشی از سگکشی تا آدمکشی
«از سگکشی تا آدمکشی» عنوان پرونده اجتماعی شماره 234 پنجره است که به بررسی ابعاد اعتراض گروهی از جوانان به سگکشی در شیراز پرداخته است که در این رابطه میزگردی با حضور سیدجواد میری و بهمن اکبری و همچنین گفتوگویی با محمدمهدی اردبیلی انجام شده است.
البته پنجره حضور معصومه ابتکار در شیراز بعد از اعتراضات به سگکشی را نادیده نگرفته و عدم حضور وی در ماجرای ریزگردهای اهواز را با حضور وی شیراز مقایسه کرده است. موضوع اعتراض جمعی از طرفداران محیط زیست و حقوق حیوانات به ماجرای سگکشی بیشتر مورد توجه این شماره پنجره بود؛ تا جایی این موضوع، عنوان جلد را هم به خود اختصاص داده است.
سقوط در انتظار آلسعود
پرونده سیاست پنجره با عنوان «سعودی به سمت سقوط» گشوده شده که در بخشی از پرونده ابعاد تجاوز نظامی عربستان سعودی به یمن مورد بررسی قرار گرفته است. «شکست یک ورشکسته» عنوان گزارشی از سعید صدرائیان است که کنشهای عربستان سعودی در رابطه با یمن را تحلیل کرده و در ادامه حسن رویوران در گفتوگویی، بیان کرده که عربستان در یمن به اهداف خود نرسیده است.
اما مرگ ابراهیم عزت الدوری، مرد شماره حزب بعث عراق و معاون صدام حسین در زمامداری حکومت وی، مورد توجه سیاسینویسان پنجره قرار گرفته است و در این بخش خبرنگار پنجره به گفتوگو با حسن هانیزاده پرداخته است. همچنین مروری کوتاه بر زندگی عزت الدوری، از دوران معاونت صدام تا همکاری با داعش و مرگ وی شده است.
اعلام کاندیداتوری هیلاری کلینتون دموکرات، برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 ایالات متحده آمریکا باعث شده است که پنجره اوضاع سیاسی یانکیها و سیگنالهای موجود در جو سیاسی احزاب آمریکا را تحلیل کند. البته پنجره در این بخش گریزی هم به رویکرد نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری آمریکا به مسائل ایران زده است.
اظهارات اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور در رابطه با مجلس دهم، در جلسه شورای مرکزی حزب کارگزاران در کاخ سعدآباد، آنقدر جنجالبرانگیز بود که پنجره به راحتی از کنار آن عبور نکند. «هول هلیم» عنوان گزارشی است که در آن به بررسی اظهارات چند ماه پیش علی یونسی و حسن روحانی و اظهارات اخیر جهانگیری در مورد انتخابات دهم پرداخته شده است.
حکومت حکیمان
زیرتیتر پرونده اندیشه پنجره، «فلسفه سیاسی شیخ اشراق» است. در شمارههای پیشین هم پنجره به بررسی فلسفه سیاسی فلاسفهای چون ابنسینا، ابونصر فارابی، ملاصدرا پرداخته بود. در این پرونده یادداشتی به قلم دکتر رضا داوری ادرکانی با عنوان «عصاره حکمت شرق» و نوشتهای از دکتر کریم مجتهدی با عنوان «سیاستزدایی از افکار سهروردی» به چشم میخورد.
اما دکتر یحیی یثربی در گفتوگوی خود با خبرنگار پنجره یک حرف جنجالی بیان کرده و گفته که رژیم پهلوی از ایدههای باستانگرایانه سهروردی برای مشروعیتبخشی به حاکمیت خود بهره میبرده است و در این مسیر انگشت اتهام را به سوی سیدحسین نصر برده و وی را عامل اصلی برجسته شدن افکار سهروردی در دوران پهلوی دوم دانسته است.
سایر بخشهای پنجره
طبق روال همیشگی مجله خبری پنجره به بررسی رویدادهای خبری هفته در زمینههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پرداخته و در باشگاه ترجمه هم مطالبی از رسانههای خارجی ترجمه شده است. گپ پنجره مثبت این هفته هم با حسن فرهنگی، نویسنده و منتقد ایرانی است.
منبع : جوان آنلاین