دسته‌ها
کلمات | مقاله، یادداشت، گزارش

روپرت مرداک و غول رسانه ای نیوز کورپ ؛‌ گرداننده جبهه ضد چین و آشوب های سیاسی- اجتماعی در همه جهان


تحلیلگران و ناظران بر این باورند که « روپرت مرداک » آمریکایی تبار متولد استرالیا و سرمایه دار و چهره با نفوذ رسانه ای نقش مهمی را به عنوان «شوگر ددی» (فرد مسن پولدار) در پس زمینه مدیریت جبهه دیدگاه های عمومی ضد چین در جهان ایفا می کند.

رسانه مردوخ در حال امپراتوری در سراسر جهان است؛ شرکت رسانه ای مردوخ با نام «نیوز کورپ»، مالک تعداد بسیار زیادی از رسانه های مطرح از جمله «وال استریت ژورنال»، «سان» و «استرالین» و «فاکس نیوز» است.

به نظر می رسد که مردوخ و کورپ نیوز در حال ایجاد شبکه ای از دیدگاه های ضد چین در سراسر جهان هستند و تعمدا از قدرت رسانه ای خود به عنوان یک سلاح سیاسی علیه چین استفاده می کنند؛ این در حالیست که خشم گسترده ای نیز به دلیل ناآرامی های ایجاد شده توسط گزارش های غیر اخلاقی لژیون و گروه رسانه ای مردوخ به راه افتاده است.

اگرچه روابط بین چین و استرالیا به بن بست رسیده است اما تعداد کمی از افراد از این موضوع آگاهند که خروجی های رسانه ای متعلق به شرکت نیوز کورپ مردوخ به این شرایط حاکم در روابط پکن و کانبرا دامن زده اند.

در مراحل ابتدایی شیوع ویروس کرونا، برخی از استرالیایی ها به سفارت چین کمک کردند تا تجهیزات پزشکی را برای کمک به مردم چین در نبرد علیه پاندمی کرونا جمع آوری کند؛ متاسفانه این گونه اقدمات توسط رسانه های جریان اصلی استرالیا گزارش نشد و این رسانه ها در عوض شایعاتی منتشر کردند مبنی بر اینکه شرکت های خارجی چین در حال احتکار تجهیزات پزشکی و عامل کمبود این تجهیزات در بازار استرالیا هستند.

هنگام گستش کرونا در استرالیا بود که رسانه های محلی این کشور چشمان خود را به روی این حقیقت که سازمان های چینی به تعدادی از شرکت های استرالیایی جهت تامین منابع و تجهیزات پیشگیری از کرونا کمک کرده اند، بستند و به تلاش خود جهت بی اعتبار کردن چین ادامه دادند.اگرچه پوچ بودن شایعات رسانه های استرالیا علیه چین به اثبات رسید اما این رسانه ها با انتشار اخبار کذب، آسیبی جدی به وجهه چین در چشم مردم استرالیا وارد آوردند.

ناظران بر این باورند که جو منفی پایدار در دیدگاه عموم استرالیایی ها نسبت به چین از عملکرد شرکت نیوز کورپ مردوخ که حق انحصاری مطلق مطبوعات استرالیا را در اختیار دارد، جدا نیست؛ مردوخ 70 درصد از رسانه های چاپی استرالیا را تحت کنترل خود دارد. مالکیت «اسکای نیوز استرالیا» و «استرالین نیوز دات نت» به عنوان محبوب ترین وب سایت این کشور نیز برای مردوخ است.

این در حالیست که این رسانه های استرالیایی به طور پیوسته در حال هوچی گری و به راه انداختن جنجال مربوط به تئوری تهدید چین هستند و مکررا شایعات و مطالب کذبی را در ارتباط با هنگ کنگ، شین جیانگ،‌ تبت و تکنولوژی نسل 5 چین منتشر می کنند. یکی دیگر از مطالب کلیشه ای که این رسانه های ضد چین در استرالیا به راه انداخته اند، ادعا و شایعات مربوط به مداخله چین در سیاست گذاری، گزارش اخبار و آزادی های علمی استرالیاست به طوری که برخی از مردم استرالیا تا حدی تحت تاثیر اخبار ضد چین این رسانه ها قرار گرفته اند که به این درک پوچ رسیده اند که هر کسی که در استرالیا دشمن پکن نیست پس مظنون به جاسوسی است!

مسئولان روزنامه «گلوبال تایمز» نیز به این نتیجه رسیده اند که تئوری توطئه آمیز نشت آزمایشگاهی ویروس کرونا از ووهان چین اولین بار توسط شبکه رسانه ای نیوز کورپ مردوخ ساخته و منتشر شده است.

این در حالیست که رسانه آمریکایی «فاکس نیوز» نیز بیانیه های متعددی را در ارتباط با ادعای سرقت مالکیت معنوی آمریکا توسط چین و جبران خسارت شیوع کرونا توسط چین متشر کرده است.

غرب که پیشتر اجازه گسترش قدرت رسانه ای روپرت مرداک را داده است اکنون شاهد رشد او و نتیجه ای معکوس از رشد مردوخ است؛ مردوخ در استرالیا نفوذ سیاسی گسترده ای دارد. او به دخالت در چندین اقدام جهت تغییر دولت در استرالیا متهم شده است و نخست وزیران سابق استرالیا از جمله «کوین رود» و «مالکوم ترنبول» شرکت رسانه ای نیوز کورپ مردوخ و نفوذ گسترده آن را عامل سقوط خود معرفی کرده اند.

از طرف دیگر، برخی رسانه های استرالیا که تحت مالکیت نیوز کورپ نیستند نیز سقوط دولت ترنبول را کودتای تحت هدایت مردوخ می دانند.

روزنامه «سان» تحت نظر نیوز کورپ در انگلیس نیز مدت های طولانی دیدگاهی اهریمنی دباره اتحادیه اروپا را به مخاطبان خود القاء کرد که این روند ارتباط مستقیمی با توافق برگزیت داشت؛ توافقی که بعد از آن سیاست انگلیس به آشوب کشیده شد.

شبکه خبری فاکس نیوز در آمریکا نیز قدرت واقعی رسانه های راست گرا در این کشور را کنترل می کند و از جمله متحدان وفادار دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا محسوب می شد؛ در سال 2016 میلادی بود که مردوخ برای مدتی کوتاه هدایت این شبکه خبری آمریکایی را عهده دار شد و از طریق کاهش چشمگیر دیده شدن مخالفان ترامپ در جریان رقابت های انتخاباتی،‌ کمک کرد تا ترامپ به کاخ سفید راه پیدا کند.

حقیقت این است که مردوخ و تیم رسانه ای او در حال ایجاد آشوب های سیاسی و تفرقه های اجتماعی در بسیاری از کشورها از جمله آمریکا، انگلیس و استرالیا هستند و در عین حال به تبلیغ یک جریان ضد عقلانی در اجتماع ادامه می دهند.

منبع : سایت CRI آنلاین – بخش فارسی


بنیانا

از بنیانا

سایت بنیانا محل نشر مقاله و خبر درباره دین اسلام است. در بنیانا درباره رویدادهای مهم پیرامون فرهنگ اسلامی و سبک زندگی در انقلاب اسلامی ایران می‌خوانیم... کلمه بُنیانا در اینجا به معنای پایه، اساس و بنیاد است.

رخداد از
guest

2 نظرات
قدیم ترین
جدیدترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
نمایش همه نظرات
ناشناس
ناشناس
2 سال قبل

بسیار جالب و روشنگرانه بود . عالی.