در ادامه همراه بنیانا باشید تا پاسخ به سوالات دینی درباره قتل و تقلب و موسیقی و دخانیات را بخوانیم…
سؤال: در مسجد محلمان امام جماعتی نماز میخواند كه یكی از آیات سوره حمد را خوب تلفظ نمیکند و یا اشتباه میخواند و بنده به خاطر این اشتباه در مسجد حضور پیدا نمیکنم حال چه باید كرد؟
جواب: لازم است به ایشان تذكر داده شود شاید توجه ای به این مطلب نداشته باشد امّا نحوه تذكر میتواند به صورت نوشتن نامهای محترمانه باشد كه به دست خود ایشان داده شود و در آن به این نكته در قرائت اشاره شده باشد. امید است اقدام شما مورد توجه ایشان قرار گیرد و شما هم از فیض جماعت محروم نگردید. (ر.ك، استفتائات حضرت امام(ره)، ج2، ص621)
سؤال: كسی كه از ما بزرگتر است ولی وضو و یا نمازش را اشتباه انجام میدهد ما در مقابل او چه وظیفهای داریم؟
جواب: باید با كمال ادب و احترام به گونهای كه توهین تلقی نشود به ایشان تذكر بدهید همانگونه كه حضرت امام حسین و امام حسن ـ علیه السّلام ـ نسبت به وضوی اشتباه آن فرد عمل فرمودند. (ر.ك، تحریر الوسیله، ج1، ص418 م14)
سؤال: اگر سوار ماشین یا تاكسی فردی باشیم و در آن موسیقی مبتذلی روشن كند چه وظیفهای در مقابل این فرد داریم؟
جواب: در مورد سؤال چنانچه احتمال تأثیر میدهید نهی از منكر كنید و چنانچه احتمال تأثیر نمیدهید و یا نهی از منكر موجب ضرر برای شما باشد نهی لازم نیست خودتان گوش نكنید و در این صورت رسیدن صدا به گوش شما مانعی ندارد. (ر.ك، تحریرالوسیله امام(ره)، ج1، ص471)
سؤال: چگونه و با چه طریقی بهتر است امر به معروف و نهی از منكر كرد در مورد اعمال قدرت و زور و اقدام فیزیكی، باید مستقیماً عمل كرد؟
جواب: با مهربانی و زبان خوش و اخلاق اسلامی اقدام به امر به معروف نمایید تا موثر واقع شود مراحل بعدی آنكه اقدام فیزیكی است و برخورد با شخص است موكول به اجازه حاكم شرع جامعالشرایط است. ولی اگر در موردی بتوانید با قطع رابطه امر به معروف نمایید لازم است رابطه را قطع كنید. (ر.ك، تحریر الوسیله امام(ره)، ج1، ص481 م12)
سؤال: آیا گناهی مانند لواط كه حد آن قتل هست، در صورت توبه كردن، توبه آن شخص لواط كننده پذیرفته میشود؟
جواب: بلی ـ در صورتی که شخص از گناه خود توبه كند خداوند گناه او را میآمرزد، و اگر قبل از ثبوت جرم نزد حاكم شرع، توبه نماید حد قتل هم از او برداشته میشود. (ر.ك، استفتائات حضرت امام(ره) ج3، ص585)
سؤال: استفاده از دخانیات و مواد مخدر چه حكمی دارد؟
جواب: استعمال دخانیات با فرض وجود ضرر معتد به برای شخص حرام است و مرحوم امام(ره) خرید و فروش و استفاده از هروئین و مواد مشابه به آن را حرام میداند. (ر.ك، استفتائات حضرت امام(ره)، ج2، ص36)
سؤال: آیا تقلب در امتحان مضر به عدالت هست؟
جواب: تقلب در امتحان جایز نیست و اصرار بر گناه صغیره مضر به عدالت است. (ر.ك، جامع المسائل آیة الله فاضل، ج1، ص628 س2196)
سؤال: كسی كه به سن تكلیف نرسیده و گناهان زیادی مرتكب شده آیا گناهانش بخشیده میشود؟
جواب: كسی كه هنوز مكلف نشده است چنانچه مرتكب اشتباهی شود برای او گناه نمیشود ولی اگر قبل از 15 سال قمری علائم بلوغ را در خود مشاهده كند بالغ محسوب میشود و اگر خطا كند برای او گناه نوشته میشود، ولی بهر حال خداوند متعال با توبه از گناهان میگذرد.
بخش احکام اسلامی تبیان
بیشتر بخوانید »»
قاعده و قانون روزه گرفتن چیست ؟ +دانلود کتاب احکام روزه
عقیقه کردن چیست و چه شرایطی دارد ؟ + احکام عقیقه