فید چسیت؟

آیا فید دیگر یک فناوری قدیمی است که تاریخ مصرفش سپری شده است؟ ابداً! این پاسخ کوتاه ما به این مسئله است. در ادامه پاسخ مشروح من را بخوانید: ببینید ما در اینترنت دو نوع متفاوت وب‌گردی و کاربری داریم. دسته‌ای هستند که خیلی تفننی و بی‌هدف وارد اینترنت می‌شوند، وارد شبکه های اجتماعی می‌شوند، […]

آیا فید دیگر یک فناوری قدیمی است که تاریخ مصرفش سپری شده است؟

ابداً! این پاسخ کوتاه ما به این مسئله است. در ادامه پاسخ مشروح من را بخوانید:

ببینید ما در اینترنت دو نوع متفاوت وب‌گردی و کاربری داریم. دسته‌ای هستند که خیلی تفننی و بی‌هدف وارد اینترنت می‌شوند، وارد شبکه های اجتماعی می‌شوند، سایت‌های مختلف را به صورت تصادفی باز می‌کنند و از لینکی وارد لینک دیگر می‌شوند.

اما دسته‌ای هم هستند که می‌خواهند از وب‌گردی روزانه خود، دانشی کسب کنند، در مورد موضوعات مورد علاقه خود اخبار و مطالب را دنبال کنند، نظم در کارشان داشته باشند و مطالب سایت‌های مورد علاقه خود را از دست ندهند.

دسته اول نیاز به هیچ آیین‌نامه و راهنمایی ندارند، اما دسته دوم نیاز به ترفندها و برنامه‌ها و سرویس‌های اینترنتی دارند تا بتوانند به هدفشان برسند.

در سال‌های اخیر، فید رقبایی پیدا کرده است، رقبایی مثل اپلیکیشن‌های زایت یا فلیپ‌بورد. اما این اپلیکیشن‌ها کارایی محدودی دارند، مثلاً:

– با آن‌ها نمی‌شود مجموعه‌ای از وبلاگ‌های فارسی را به آسانی دنبال کرد.

– آن‌ها مختص کاربران موبایل و تبلت هستند و یک سرویس وبی نیستند.

اما فید این محدودیت‌ها را ندارد، شما حتی اگر یک لپ‌تاپ و سیستم دسکتاپ قدیمی و یک اینترنت دیال آپ هم داشته باشید، می‌توانید با استفاده از فید به‌روز باشید.

از سوی دیگر شبکه‌های اجتماعی، مکان‌های بسیار آشفته‌ای برای مرور منظم اخبار هستند، مگر می‌شود در جاهایی که لحظه نگاشت‌های دوستان، اخبار سیاسی، تصاویر تفننی و گفتگوهای بی‌هدف غوغا می‌کند، تمرکز داشت و هدف‌دار لینک‌های خوب را دید، سر فرصت آن‌ها را باز کرد و مطالب را به صورت کامل خواند؟

گفتید که فید خوب است، اما من هنوز از فید استفاده نمی‌کنم، این فید دقیقاچیست؟!

فناوری فید feed که آن را در فارسی «خوراک» یا «خبرمایه» هم ترجمه کرده‌اند، فناوری‌ای است که می‌تواند گشت و گذار شما را در اینترنت متحول کند. فید راهی برای دسترسی سریع و بدون دردسر به آخرین اخبار و نوشته‌های سایت و وب‌نوشت‌هاست.

اگر تا به حال از فید استفاده نمی‌کردید، این نوشته را بخوانید و وقت وب‌گردی یک روزتان را صرف آشنایی با آن کنید، مطمئناً پشیمان نخواهید شد و در آینده از روزی که در آن با فید آشنا شدید به نیکی یاد خواهید کرد!

چرا باید فید بخوانیم؟!

تصور کنید که دوست دارید همیشه مطالب چند وبلاگ به خصوص را بخوانید و یا از آخرین اخبار روز دنیا مثلاً در مورد سیاست و اخبار روز، پزشکی یا فناوری مطلع باشید. برای این کار مجبور هستید که هر روز از همه این وبلاگ‌ها و سایت‌های خبری بازدید کنید. این کار چندان ساده نیست و وقت‌گیر است. شما باید هر روز زمان زیادی در انتظار باز شدن صفحات اینترنتی بنشینید و تازه اصلاً هم معلوم نیست که وبلاگ مورد نظر شما به‌روز شده باشد!

فید دقیقاً چیزی است که به کار شما می‌آید. به کمک فید، مرور مطالب تازه سایت‌ها و وبلاگ‌ها بسیار ساده می‌شود.

از فید نترسیم؟

خیلی‌ها تا اسم فید به گوششان می‌خورد، با خودشان فکر می‌کنند که کار کردن با فید، فقط به درد خوره‌های کامپیوتر می‌خورد و بس. آن‌ها از تغییر واهمه دارند و تصور می‌کنند که خو کردن به فید و ترک عادات وب‌گردی قدیمی‌شان، چیز دشواری است و فواید استفاده از فید به تحمل زحمات آشنایی با آن، نمی‌ارزد! در صورتی که هر کس با هر میان تحصیلات و در هر رشته‌ای که باشد به تناسب نیاز خود می‌تواند از فناوری از فید بهره ببرد.

چطور از فید استفاده کنیم و فید بخوانیم؟

اگر لوگو و اضافات گرافیکی و تبلیغات هر سایت را حذف کنیم و فقط مطالب جدید هر سایت را باقی بگذاریم، چیزی که باقی می‌ماند، فید سایت است، به عبارت دیگر فید، نسخه فقط متن سایت‌ها و وبلاگ‌ها هست.

چطور  فید بخوانیم؟!

۱– آدرس فید سایت یا وبلاگ مورد نظر را پیدا کنید: حالا به مرحله‌ای رسیدیم که باید آدرس فید سایت‌ها و وبلاگ‌ها مورد نظرتان را به یک فیدخوان بدهید. اما چگونه باید آدرس فید را پیدا کرد؟ برای پیدا کردن آدرس فید یک سایت باید به سایت یا وبلاگ مورد نظرتان بروید، در صفحه سایت آدرس خروجی فید سایت را پیدا خواهید کرد. در سایت مورد نظرتان، دقت کنید، ببینید که کلماتی مثل فید، RSS، خوراک یا تصاویری مثل این:

فید
فید
فید
فید

ادرس فید < مجله بنیانا > این است:   https://bonyana.com/feed
اخرین مطالب مجله بنیانا:

 [feed url=”https://bonyana.com/feed/” number=”5″ ]

2- حالا این آدرس را باید به فیدخوان‌ها بدهیم، ما در ادامه فیدخوان‌های مختلف را به شما معرفی می‌کنم، البته بسیاری از فیدخوان‌ها می‌توانند با گرفتن آدرس یک سایت یا وبلاگ، خودشان آدرس فید وبلاگ را پیدا کنند.

[divider]

نکته: اکثر فید خوان‌ها قابلیتی دارند که به کاربر این امکان را می‌دهد لیستی از فیدهای مورد علاقه‌اش را خیلی سریع با یک فایلopml به نرم‌افزار اضافه کند .ما در مجله بنیانا لیستی از سایتهای مفید را برای شما مهیا کرده‌ایم .بعد از دانلود فایل از قسمت import در نرم‌افزار یا سایت مورد استفاده این فهرست‌ها را اضافه نمایید. برای دانلود اینجا کلیک کنید

[divider]

فیدخوان‌های برتر این روزها
فیدلی

بعد از ورود این صفحه را می‌بینید:

 

فیدلی
فیدلی

روی Login کلیک کنید. فیدلی با استفاده از اکانت شما در گوگل، شما را وارد می‌کند.

Accept کنید.

برای وارد کردن یک فید جدید باید، روی +Add Content کلیک کنید.

فیدلی

با این کار کادری ظاهر می‌شود که در آن می‌توانید آدرس فید مورد نظر را بگذارید و دکمه Enter کیبورد را بزنید. البته فیدلی خودش هم می‌تواند آدرس فید بعضی از سایت‌ها و وبلاگ‌ها را پیدا کند.

 فیدلی اضافه کردن

حالا اگر روی + کلیک کنید، این صحنه را می‌بینید:

فیدلی
فیدلی

 

همین جا می‌توانید، پوشه و نام فید مورد را تغییر بدهید، مثلا اگر فید یک وبلاگ فناوری خارجی را اضافه کرده‌اید، پوشه خاصی برای این وبلاگ‌ها درست کنید و اگر یک وبلاگ فارسی را اضافه کرده‌اید، آن را در پوشه «وبلاگ‌ها فارسی» بکذارید.

برای پایان رو add کلیک کنید:

feedly

و به مطالعه بپردازید.

نکته‌هایی برای کار با فیدلی:

۱- خیلی از ماها عادت داریم که مقالات و نوشته‌ها را به صورت کامل ببینیم، پس روی full article کلیک کنید (در گوشه بالا و سمت راست صفحه)

note of feedly

۲- در ستون کناری در قسمت پایین، روی Preferences کلیک کنید تا یک سری تنظیمات انجام بدهید. مثلا:
– می‌توانید مشخص کنید که همواره بعد از ورود به فیدلی، مطالب به صورت کامل یا مجله‌ای دیده شوند.
– می‌توانید مشخص کنید که در صورت اسکرول مقالات در حالت کامل، مقالات به فهرست، مطالب خوانده شده اضافه شوند.

۳- اما یک چیز آزاردهنده این است که متن بعضی از وبلاگ‌ها و سایت‌های فارسی به صورت راست به چپ در فیدلی دیده نمی‌شوند. اگر در بین کلمات فارسی از کلمات انگلیسی استفاده شده باشد، موضوع آزاردهنده‌تر می‌شود، برای رفع این مشکل باید یک استایل فارسی نصب کنید. نترسید! کار خیلی راحت است.

اگر از فایرفاکس استفاده می‌کنید به اینجا بروید و در صورتی که از کروم استفاده می‌کنید به اینجا بروید و افزونه استایلیش را نصب کنید.

حالا به اینجا بروید و این استایل را نصب کنید.

۴- در بالا و پایین هر فید در فیدلی گزینه‌هایی برای ستاره‌دار کردن مقال، برچسب زدن آن (تگ کردن)، ایمیل کردن آن یا فرستادنش به پلاس، پاکت، توییتر، فیس‌بوک و … وجود دارد.

۵- فیدلی فعلا یک فیدخوان اجتماعی نیست، یعنی نمی‌شود به سبک گودر قدیم، مطالب را به اشتراک گذاشت، کاربران دیگران را دنبال کرد و پای فیدها کامنت گذاشت.

با این همه فیدلی یک فیدخوان خیلی خوب است و احتمالا در آینده پیشرفت می‌کند، سرعت به‌روز شدن فیدلی قابل قبول است.

۶- اپلیکیشن‌های اندروید و iOS فیدلی را می‌توانید از اینجا یا اینجا بگیرید.

یک از ابزار های مفید هم اپرا میل است.

opera-mail-mac-visual
opera-mail-mac-visual

بعد از کلیک روی گزینه download فایلی 14 مگابایتی رو دانلود کنید .و بعد از نصب به سراغ بخش فید(Feed) بروید.

  اپرا

پس از راست کلیک روی بخش فید گزینه add feed را انتخاب کنید.

 اپرا مایل

در بخش ادرس  فید مجله بنیانا را وارد کنید و روی گزینه تایید کلیک کنید.

 معرفی برنامه کاربردی شبکه تبیان

برای استفاده پس از ورود به شبکه تبیان از بخش برنامه های کابردی(تصویر یک) رو گزینه feedlink کلیک کنید(تصویر دو) تا به جمع برنامه های فعال شما اضافه شود

 

سپس با استفاده از این برنامه به مرور فیدهایتان بپردازید (تصویر سه) (اگر نمدانید فید چیست این نوشته را بخوانید)

نکته :چنانچه شما در شبکه تبیان عضو باشید صفحه مرور فید برایتان باز مشود در غیر این صورت صفحه ورودی سایت فید لینک را میبینید و میتوانید با استفاده از شبکه های اجتماعی یا ایمیل وارد شوید.

فید لینک

تصویر اول

تصویر دوم
تصویر دوم
برنامه های کاربردی
برنامه های کاربردی
فید لینک
فید لینک

چناچه به طور مستقیم از طرق تارنمای فید لینک اقدام کنید راهنمای کاملی  در اختیارتان قرار میگیرد(تصویر اول).و میتوانید خبرخوان های جدید برای خود اضافه کنید.(تصویر دو)

http://www.feedlink.ir

صفحه اول فید لینک
صفحه اول فید لینک

 

فید لینک
فید لینک

کاربرانی که تمایل به اضافه نمودن نرم افزار کاربردی خود به شبکه اجتماعی تبیان را دارند می توانند به قسمتتوسعه دهندگان تبیان به آدرس http://net.tebyan.net/newindex.aspx?pid=249201 مراجعه نمایند. این گزینه از منوی سمت راست شبکه اجتماعی نیز در درسترس خواهد بود.

در ادامه به صورت فهرست‌وار به برخی از فیدخوان‌های دیگر اشاره میشود:

newsblur: فیدخوان خوبی است، البته اشتراک رایگان آن محدودیت‌هایی دارد.

commafeed

و پالس