دسته‌ها
حجاب و عفاف

کم رنگ شدن مرزهای محرم و نامحرم مساوی با ورود به دنیای تاریک گناه [بیشتر مراقب نوجوانان باشیم]

این روزها در برخی خانواده ها شاهد رفتارهای هنجار شکنانه و دور از ارزش‌های اخلاقی و اسلامی هستیم، مرزهای محرم و نامحرم گسیخته شده است و کسی اهمیت نمی دهد که عاقبت این اتفاق شوم چقدر می‌تواند وخیم باشد. در ادامه مطلب همراه بنیانا باشید

مرزهای محرم و نامحرم را جدی بگیریم
مرزهای محرم و نامحرم را جدی بگیریم

متأسفانه برخی خانواده ها تحت تأثیر تبلیغات شبکه های ماهواره ای من و تو و بی بی سی و برنامه های هدفدار آن و یا به علت بی اطلاعی از مبانی اخلاقی و ارزش های اسلامی، برخورد نزدیک با نامحرم بدون هیچ قیدی و بدون حجاب را نوعی تجدد و روشنفکری قلمداد می کنند، تا جایی که نسل جدید نمی داند محرم کیست و نامحرم کیست؟

متاسفانه بعضی ها دیگر دختران ما شوهر عمه، شوهر خاله، پسر دایی ها و پسر عمه ها و … را نامحرم حساب نمی کنند، با همکلاسی هایشان از جنس مخالف روابط صمیمانه ای دارند و می گویند فلانی دوست اجتماعی من است و رابطه خاصی با هم نداریم، در فضای مجازی هر مدل عکسی از خودشان منتشر می کنند و خانواده هایشان هم تأیید شان می کنند… در این باره مطلبی که قبلا با عنوان “اینستاگرام بیش از هر شبکه دیگری، سلامت ذهنی افراد را تهدید میکند” منتشر کرده بودیم را بخوانید

البته عده کمی پسران ما هم  همین وضع را دارند، با خانم های فامیل روابطشان کاملا گرم و صمیمی است و با هر دختری که تمایل داشته باشند بدون هیچ حجب و حیایی طرح دوستی های نزدیک می ریزند و خانواده ها گویی در خوابی خوش هستند و اهمیت نمی دهند که عاقبت این سهل انگاری ها چقدر می تواند خود و فرزندانشان را به تباهی بکشاند.

متأسفانه شاهدیم که روز به روز فرزندان از والدین خود غریبه تر می شوند و فاصله می گیرند و در عوض با فامیل و دوستان خود رفیق شده و سفره دل می گشایند.

بارها شنیده‌ایم از برخی دوستان که پدر و مادرم مرا درک نمی‌کنند، به خواسته‌هایم احترام نمی‌گذارند، اما دوست پدرم یا دوست مادرم نهایت محبت را نسبت به من دارد، شوهر خاله‌ام مرد فوق العاده‌ای است کاش او پدر من بود… کاش پسر فلانی برادر من بود… کاش خواهری چون دختر عمه‌ام می‌داشتم و… این‌ها دیالوگ‌های آشنایی است که بسیار می‌شنویم .

بارها و بارها در صفحه حوادث روزنامه ها و خبرگزاری ها شاهد بوده ایم که چگونه فرزندان ساده دل یک خانواده قربانی هوس های کثیف برخی فامیل ها و دوستان خانوادگیشان می شوند، آمار قتل های عشقی و تجاوزهای فامیلی یک زنگ هشدار است که این اتفاق شوم دیر یا زود ممکن است گریبان ما را بگیرد ، کابوس هایی برایمان بسازد که تا ابد راه نجاتی از آن نداشته باشیم.

حضرت امام علی علیه السلام در باره سخن گفتن با زن نامحرم فرمود:

«ای بندگان خدا! بدانید که… گفتگو و اختلاط مردان با زنان نامحرم سبب نزول بلا و بدبختی خواهد شد، و دل‌ها را منحرف می سازد، و پیوسته به زنان چشم دوختن؛ نور چشم دل را خاموش می گرداند، و همچنین با گوشه چشم به نامحرم نگاه کردن از حیله و دام های شیطان است.» (بحارالانوار ج 74 ص 291 )

نقل یک ماجرای واقعی

دختری حدود 20 ساله در دانشگاه برای مشاوره به من مراجعه کرده بود و می گفت: “من عاشق شده ام!”

گفتم: عاشق چه کسی؟

گفت: عاشق شوهر خاله ام شده ام! و این صرفا یک عشق ظاهری و قلبی نیست بلکه قضیه ازدواج در میان است! به خانمش که خاله من است گفته می خواهی از زندگی من بیرون برو می خواهی بمان من می خواهم  زن بگیرم! فقط به او نگفته که زن دومم دختر خواهر خودت است!”‌

گفتم: “چند سالش است لابد خیلی خوش تیپه !؟”‌

گفت: “ شاید برای دیگران نباشه چون حدود 60 سال دارد ولی برای من هست!”‌

گفتم: “حتما خیلی پولداراست؟”‌

گفت: “نه راننده مردم است !”‌

بعد نگاهی طلبکارانه من گفت:

“حاج آٍقا! حالا هم پیش شما نیامده ام به من بگویید اسغفرالله و از این حرفها، بلکه آمده ام که به من بگویید مادرم را چیکار کنم مادری که شنیده شوهر خواهرش می خواهد دوباره زن بگیرد سکته ناقص را زده است اگر بفهمد زن دوم این آقا، دختر خودش است حتما می میرد. می خواهم بدانم جان مادرم ارزش عشق من را دارد یا نه؟!”‌

گفتم: “ قبول داری خیلی عجیب است دختری بیست و یکی دو ساله با مردی حدود 60 ساله ازدواج کند؟”‌

گفت: “ راستش را بخواهید نمی دانم چی شد ولی یک چیزی را خیلی خوب می دانم مسافرت می رفتیم خیلی با شوهر خاله ام راحت بودم مثل پدرم بود والیبال بازی می کردم توپ بر سر و کله من می زد و درد دل های خصوصی، پیامهای قشنگ و عاشقانه، حتی پدر و مادرم می دانند که من با شوهرخاله ام راحتم اما خبر از عشق ما ندارند. بعد از مدت طولانی دختر گلم، دختر گلم، تبدیل به همسر گلم شد!”‌

عاقبت شوم برداشتن مرزهای محرم و نامحرم

و نیز آن حضرت صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «لان یطعن فی راس احدکم بمخفط من یدیه خیر له من ان یمس امراة لا تحل له».

اگر سوزنی با شدت و ضربه بر سر یکی از شما فرود آید، بهتر از آن است که زنی را که نامحرم است لمس کند. (مرات النساء ص 117)

رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم  درباره شوخی با زن نامحرم فرمود:

هر کس با زنی نامحرم شوخی کند برای هر کلمه که با او گفته است، هزار سال در آتش دوزخ او را زندانی می کنند. و آن زن اگر با رضایت، خود را در اختیار مرد قرار دهد و مرد او را در آغوش گیرد یا ببوسد یا تماسی برقرار سازد یا با وی بخندد و منجر به عمل خلاف شود، این زن هم مثل مرد گناهکار است و عذابش مثل اوست. ولی اگر زن راضی نبوده و مرد به زور مرتکب این عمل زشت شد، گناه هر دو بر گردن مرد خواهد بود.

«من فاکه امراة لا یملک ها حبس به کل کلمة کلمها فی الدنیا الف عام فی النّار، و المراة اذ طاوعت الرجل فالنزمها او قبل ها او باشرها خراما او فاکهها واصاب منها فاحشة فعلیها من الوزر ما علی الرّجل فان غلبها علی نفسها کان علی الرّجل وزره ووزرها». (عِقاب الاعمال: ص 652 )

رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم درباره ارتباط زن و مرد نامحرم فرمود:

«با عدوا بین انفاس الرّجال و النساء فانه اذا کانت المعاینة واللقاء کان الدّاء الّذی لا دواء له».(بهشت جوانان، ص 468 )

بین مردان و زنان نامحرم جدایی ایجاد کنید [تا با هم برخورد و تماس نداشته باشند]؛ زیرا هنگامی که آنان رو در روی یکدیگر قرار گرفتند و با هم رفت و آمد داشتند، جامعه به دردی مبتلا خواهد شد که درمان نخواهد داشت.

براستی چرا بعضی خانواده ها باور ندارند که پسر عمو و دختر عمو، پسر خاله و دختر خاله و امثال شوهر خواهر و یا زن برادر نامحرم هستند و متاسفانه بخاطر این که طرف مقابل را در حد معصوم می دانند گرفتار وابستگی هایی می شوند که گاهی به فحشا و گناه هم کشیده می شود.

در حالی طرفین اهل فحشا نبودند. براستی آیا پدر و مادر نمی دانند بخاطر عدم رعایت حرمت های خانوادگی در جرم بچه ها سهیم هستند.

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند:

“وای بر اولاد آخر الزمان از دست پدرانشان! سئوال شد یا رسول الله: آیا از پدران مشرکِ آنان؟ فرمود: خیر ،از دست پدران مومن آنها، چون واجبات دین را به فرزندانشان نمی آموزند و اگر اولاد آنها بخواهند، بیاموزند، آنان را منع می کنند. و تنها به این قانع هستند که فرزندانشان از مال دنیا چیزی را به دست آورند. من از آنها بیزارم و آنها هم از من بیزارند.”

نویسنده » فاطمه محمدی بیده | منبع » بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان

منبع: سایت خاطرات یک حاج قا (خاطرات حاج آقا داودی نژاد)

***

ویدیو» اگر به دختر و پسری که دچار انحرافات جنسی شده اند کمک نکنید…….

اگر کسی دختر و پسری رو ببینه که دچار انحرافات جنسی شدن و کمک نکنه که آن‌ها خانواده تشکیل بدهند ، آن فرد جهنمی‌ست [استادرحیم پورازغدی]

ویدیو در دیدستان | ویدیو در روشنگری

ویدیو » مگر حجاب عقلانیست؟ [ دین‌گریزی درست می‌شود با درس‌های دینی مدارس ما ]

ویدیو در دیدستان | ویدیو در روشنگری

متن ویدیو »

شاید ما بدجوری دین را تعریف می‌کنیم، بدجوری معنویت را تعریف می‌کنیم. دین‌گریزی درست می‌شود با درس‌های دینی ما! با این ادبیات ما! ادبیات دینی ما مربوط به دوران غربت است. می‌خواستیم اثبات کنیم حقّانیت خودمان را. این معارف سوءتفاهم ایجاد می‌کند! چرا؟ چون مال سؤال‌های این زمان نیست. مال مخاطبان این زمان هم نیست. کمتر کارکردگرایانه دین را تعریف کرده‌ایم.

چرا در دانشگاه‌ها حجاب را هنوز یک ارزش تلقّی می‌کنند؟ کارکردهای اجتماعی، روانشناختی در جنس زن و مرد دربارۀ حجاب قابل تبیین نیست؟ فقط به دلیل اینکه حکم خداست باید بگوییم چشم؟ من این را در یک محیطی در دانشگاه، در یکی از دانشگاه‌های تورنتوی کانادا گفتم. یک استاد دانشگاهی ایرانی بود، گفت من شما را به ناهار دعوت می‌کنم. بعد از ناهار، گفت فلسفۀ این ناهار این است من به شما بگویم، حرفی که دربارۀ حجاب زدی کارکردگرایانه حجاب را توضیح دادی خاطره‌ای در دانشگاه ما اتفاق افتاد به شما بگویم.

دانشجویی آمد کنفرانس بدهد. بعد لباسش را عریان‌تر از وقت‌های دیگر قرار داده بود. من پنج نمره به خاطر لباسش کم کردم. گفت چرا کم کردی؟ گفتم به خاطر لباست. گفت چون شما مسلمان هستی تبعیض مذهبی، تبعیض دینی قائل شدی. بیست نفری اینها متینگی دم ریاست دانشگاه گفتند ایشان از لباس من خوشش نیامده به خاطر اینکه مسلمان است این از حجاب خوشش می‌آید.

دانشگاه من را احضار کرد گفت چرا این کار را کردی؟ گفت من دیدم ایشان لباسش را اینجوری کم کرده بود، نقد را سر کلاس کاهش داد. من تشخیصم این است دختران دانشجویی با این لباس بیایند در دانشگاه نقد علمی کاهش پیدا می‌کند، جاذبه‌های فرعی غلبه پیدا می‌کند. دانشگاه گفت این استاد راست می‌گوید. بخشنامه کردند من‌بعد هر دختری می‌خواهد کنفرانس بدهد باید لباس رسمی بپوشد. محیط علمی این است دیگر.

چرا اینجوری ما تبیین نکردیم حجاب را؟ چرا؟ مگر حجاب فواید اینجوری ندارد؟ که در قرآن هم ذکر شده. حجاب یک موضوعی است که صرفاً باید بهش تعبّدی نگاه بکنیم یعنی اینقدر خودمان فهم‌مان نمی‌رسد؟ و بعد اسلام خواسته ما فهم‌مان نرسد؟ حجاب برای ما فایده داشته باشد بعد دیگر نمی‌توانیم قربة الی الله آن را انجام بدهیم؟ این خلوص عوامانه چیه به ما آموزش می‌دهند؟ شاید ما بدجوری دین را تعریف می‌کنیم. بدجوری معنویت را تعریف می‌کنیم. کمتر کارکردگرایانه دین را تعریف کرده‌ایم.

[su_note note_color=”#c8e6c9″]

در ادامه بخوانید »» 

نماهنگ سخنان حضرت آقا درباره خانم های بدحجاب [پیشنهاد ویژه]

خاطره داماد مقام معظم رهبری از اسنپ سواری

[/su_note]

سارا دانشور

از سارا دانشور

سلام . سارا دانشور هستم . نویسنده و گردآورنده مطالب سایت بنیانا . . . | . . . چه تصویر قشنگی‌ست که در صحنه‌ی محشر ؛ما دور حسینیم و بهشت است که مات است . . .

رخداد از
guest

1 دیدگاه
قدیم ترین
جدیدترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
نمایش همه نظرات
ناشناس
ناشناس
6 سال قبل

سلام دوست عزیز

از اینکه در ترویج فرهگ درست، با قلم زیبایتان قدم برداشته اید، بسیار خرسندیم.
مطلب شما در وب سایت reihane.ir ثبت شد.
تا دیگران نیز با وبلاگ شما آشنا بشوند.
لینک مطلب شما در سایت ما، در بالا ذکر شد.
سایت ریحانه در زمینه حجاب، زن، خانواده و سبک زندگی فعالیت می کند.
خوشحال می شویم که سایت ما را در وبلاگ خود نیز معرفی بفرمایید.